Budgetbeheer

Wat is budgetbeheer?

Budgetbeheer is eigenlijk niets meer en minder dan je budget laten beheren door ons. Je bankrekening gaan wij beheren en vanuit daar worden dan ook je vaste lasten betaalt. Het geld wat vervolgens overblijft wordt aan jou uitgekeerd voor bijvoorbeeld de boodschappen. Dit wordt ook wel het leefgeld genoemd. Als je gebruikt maakt van budgetbeheer, dan heb je een overeenkomst getekend waarin staat dat je graag geholpen wilt worden met je geldzaken. In de overeenkomst staat welke taken de budgetbeheerder voor je uitvoert en hoe dat gedaan wordt. Er staat ook in de overeenkomst waar je zelf verantwoordelijk voor bent en wat de budgetbeheer kosten zijn. Je kan budgetbeheer opzeggen, maar je moet wel rekening houden met de afgesproken opzegtermijn.

Wat doet een budgetbeheerder?

Een budgetbeheerder is iemand die je aanstelt om je financiën voor zijn/haar rekening te nemen. Bij budgetbeheer komen alle inkomsten bij de budgetbeheerder binnen, worden vaste lasten betaald en maakt de budgetbeheerder week- of maandgeld over. De budgetbeheerder maakt samen met jou afspraken over hoe jouw budget eruit komt te zien. Via een volmacht (budgetbeheerderovereenkomst) wordt de budgetbeheerder in dienst genomen en gaat die voor jou aan de slag. Afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt over de taken van de budgetbeheerder kan je ervoor kiezen om het sparen ook te laten doen door je budgetbeheerder. 

Wanneer kies je voor budgetbeheer?

Het kan zijn dat je direct jouw geldzaken door ons wilt laten beheren. Je wilt graag zo snel als mogelijk van je geldzorgen af zijn en rust in je hoofd krijgen. Wij kunnen starten met budgetbeheer als er een aanvraag voor beschermingsbewind bij de rechtbank gedaan is. Dit doen we altijd in overleg en als het nodig is.

Wat kost budgetbeheer?

De maandelijkse kosten voor budgetbeheer vind je hier.. Deze kosten brengen wij in rekening totdat wij bewindvoerder zijn.