Ik zoek (met spoed) hulp

Wij kennen geen wachttijden voor een aanmelding. Er kan gebeld of gemaild worden en dan zorgen wij ervoor dat er zo snel mogelijk een afspraak komt. Iemand kan snel bij ons terecht voor een informatie- of kennismakingsgesprek, zonder verplichtingen. Wij vinden het belangrijk om iemand goed te leren kennen, zodat we een goed advies kunnen geven. Door in gesprek te gaan, leert iemand ons en onze werkwijze kennen, dat vinden wij belangrijk. Het gesprek kan gevoerd worden op een plek waar iemand zich het meest op zijn gemakt voelt, hierin zijn wij flexibel. Iedereen is welkom bij ons op kantoor, maar we bezoeken net zo graag iemand thuis of bijvoorbeeld in een verpleeghuis of zorginstelling.

Hoe herken je de signalen van geldproblemen?

Het is niet aan de buitenkant zichtbaar of iemand geldproblemen heeft. Iemand kan post laten liggen, rekeningen niet betalen of het ene gat met het andere gat dichten om schuldeisers en instanties tevreden te houden. Het hebben van achterstanden of  schulden kan zorgen voor grote problemen. Iemand kan bijvoorbeeld: 

  • Uit huis gezet worden 
  • Afgesloten worden van gas elektriciteit en/of water 
  • Te maken krijgen met een beslag op het inkomen, toeslagen, inboedel of voertuigen 
  • Vanwege openstaande boetes, gegijzeld worden door de politie

Hoe kan je iemand met geldproblemen helpen?

Als iemand hier mee te maken heeft, bel of email ons dan direct zodat wij zo snel als mogelijk in gesprek kunnen. Dan kunnen we samen kijken welke mogelijkheden er zijn en wat er precies moet gebeuren.