Ik zoek (met spoed) hulp

Wij kennen geen wachttijden voor een aanmelding, er kan gebeld of gemaild worden en dan zorgen wij ervoor dat er een afspraak komt. Iemand kan snel bij ons terecht voor een informatie-/ kennismakingsgesprek, zonder verplichtingen. Voor onze dienstverlening geldt dat het belangrijk is om iemand goed te leren kennen, want anders kun je geen goed advies geven. Door het in gesprek zijn, leert onze gesprekspartner ons en onze werkwijze ook kennen, dat vinden wij heel belangrijk. Het gesprek kan gevoerd worden op een plek waar iemand zich het meest op zijn gemakt voelt, hierin zijn wij flexibel. Iedereen is welkom bij ons op kantoor, maar we bezoeken net zo graag huisadressen, verpleeghuize of bijvoorbeeld zorginstellingen.

Hoe herken je de signalen van geldproblemen?

Het is niet aan de buitenkant zichtbaar of iemand geldproblemen heeft. Iemand kan enveloppen niet meer open maken en alles op laten lopen of juist het ene gat met het andere gat aan het dichten zijn om een schuldeiser tevreden te houden. Het hebben van schulden kan zorgen voor grote problemen. Iemand kan bijvoorbeeld: 

  • uit huis gezet worden 
  • afgesloten worden van gas elektriciteit en/of water 
  • te maken krijgen met een beslag op het inkomen, toeslagen, inboedel of voertuigen 
  • vanwege openstaande boetes, gegijzeld worden door de politie

Hoe kan je iemand met geldproblemen helpen?

Als iemand hier mee te maken heeft, bel of email ons dan direct zodat wij zo snel als mogelijk in gesprek kunnen. Tijdens dit gesprek kunnen wij beoordelen wat er speelt en wat er moet gebeuren.