Vrouw met tablet
Schuldhulpverlening Assen

Ben je op zoek naar professionele schuldhulpverlening in Assen? De afgelopen jaren zijn er veel onverwachte kosten gestegen, zoals verzekeringen, boodschappen, gas, water en licht. Daarnaast kunnen onvoorziene uitgaven ontstaan door bijvoorbeeld werkloosheid of de nasleep van de coronapandemie.

Hierdoor kan het gebeuren dat je halverwege de maand geen geld meer hebt om je vaste lasten te betalen of boodschappen te doen. Bij De Bewindvoerster helpen wij je graag bij het vinden van een passende oplossing.

We begrijpen dat schulden een grote impact kunnen hebben op je leven, zowel mentaal als emotioneel. Daarom bieden wij deskundige en betrokken hulp bij het oplossen van je financiële uitdagingen. Ons toegewijde team van experts staat voor je klaar om je te begeleiden bij het opstellen van een haalbaar financieel plan en het nemen van stappen richting een schuldenvrije
toekomst.

Hulp bij schulden in Assen

Heb je schulden en zie je momenteel even geen uitweg meer? Dat is heel begrijpelijk, juist omdat de kosten de afgelopen tijd zo zijn toegenomen. Al meer dan 15 jaar helpt De Bewindvoerster bij de afhandelen van problematische schulden. Ben je op zoek naar professionele schuldhulpverlening in Assen? Wij begrijpen dat schulden een enorme impact kunnen hebben op je leven, zowel financieel als emotioneel.

Daarom bieden wij jou middels deskundige en betrokken hulp bij het oplossen van je financiële uitdagingen. Ons toegewijde team van experts staat voor je klaar om je te begeleiden bij het creëren van een haalbaar financieel plan en het nemen van stappen richting een schuldenvrije toekomst. Samen werken we aan een gezonde financiële situatie, zodat je weer grip krijgt op je financiën.

Hulp bij het oplossen van schulden

Wanneer je schulden hebt waar je zelf niet meer uit kan komen dan is het goed dat je hulp zoekt. Bij De Bewindvoerster hanteren we geen wachttijden voor aanmeldingen. Net als jij willen we zo spoedig mogelijk in actie komen om je schulden zo snel mogelijk te bespreken en op te lossen. We vinden het belangrijk om jou te leren kennen en je vervolgens goed advies te geven. Ook jij leert ons kennen, want dat is voor ons net zo belangrijk. Het gesprek kan plaatsvinden waar jij je het meest op je gemak voelt en wat het handigst is voor jou – bij jou thuis, bij ons op kantoor of op een andere plek.

Hoe wij te werk gaan

Wij staan voor je klaar om in gesprek te gaan. Wachttijden voor een aanmelding? Die kennen we niet. Je kan altijd snel bij ons terecht voor een vrijblijvend gesprek. We willen je graag leren kennen en je dan een goed advies geven. Dan leer je ons ook kennen, dat vinden wij namelijk net zo belangrijk. Het gesprek kan bij je thuis, bij ons op kantoor of op een andere plek plaatsvinden. Waar jij je het meest op je gemak voelt.

Wat is het verschil tussen budgetadvies en budgetbeheer?

Budgetbeheer en budgetadvies zijn beide diensten die gericht zijn op het helpen van mensen bij het beheren van hun financiën, maar ze verschillen in de mate van betrokkenheid en de aard van de ondersteuning die ze bieden.

Budgetadvies

Budgetadvies is een vorm van financiële begeleiding waarbij een adviseur iemand helpt met het in kaart brengen van inkomsten en uitgaven, het opstellen van een persoonlijk budgetplan en het geven van tips om beter met geld om te gaan. Het doel van budgetadvies is om mensen te leren zelfstandig hun financiën te beheren. De adviseur biedt de tools en kennis die nodig zijn om financiële problemen te voorkomen of op te lossen, maar de persoon behoudt de volledige controle over zijn of haar bankrekeningen en financiële beslissingen.

Budgetbeheer

Budgetbeheer gaat een stap verder dan budgetadvies. Bij budgetbeheer neemt een derde partij, vaak een schuldhulpverleningsorganisatie of een budgetbeheerder, de verantwoordelijkheid op zich voor het beheren van de financiën van een persoon. Dit kan inhouden dat de budgetbeheerder de inkomsten van de persoon ontvangt en vervolgens zorgt voor de betaling van vaste lasten, schulden en het reserveren van geld voor dagelijkse uitgaven. Het doel van budgetbeheer is om ervoor te zorgen dat alle rekeningen op tijd worden betaald en dat er geen nieuwe schulden ontstaan. Mensen die kiezen voor budgetbeheer hebben vaak te maken met schulden of vinden het moeilijk om zelf hun financiën te beheren.

Geen garantie tot kwijtschelding van schulden

Het is belangrijk om te benadrukken dat schuldhulpverlening en schuldsanering geen garantie zijn voor volledige kwijtschelding van schulden. De uitkomst kan afhangen van verschillende factoren, zoals de ernst van de schulden, de financiële situatie van de schuldenaar, de medewerking van schuldeisers en de naleving van de gestelde verplichtingen door de schuldenaar.

Het is altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een erkende schuldhulpverleningsinstantie om de juiste stappen te nemen en de meest geschikte oplossing te vinden op basis van jouw specifieke situatie.

Hoeveel schuld moet je hebben voor je in aanmerking komt voor schuldhulpverlening?

Er is geen strikte minimumgrens voor de hoogte van de schuld om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening. De toelatingscriteria kunnen variëren afhankelijk van de lokale wet- en regelgeving, en de beleidsregels van de betreffende schuldhulpverleningsinstantie. In sommige gevallen kan zelfs een relatief lage schuld al voldoende zijn om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening, zolang je aantoonbare financiële problemen hebt en niet in staat bent om de schulden op eigen kracht af te lossen.

Schuldhulpverlening is meestal bedoeld voor mensen die niet meer in staat zijn om hun schulden op eigen kracht af te lossen, vanwege bijvoorbeeld een te laag inkomen, werkloosheid, gezondheidsproblemen, echtscheiding of andere levensomstandigheden die hebben geleid tot financiële problemen. Het is belangrijk op te merken dat schuldhulpverlening meestal gericht is op het helpen van mensen met problematische schulden, dus de hoogte van de schuld kan variëren afhankelijk van de situatie en de beoordeling van de schuldhulpverleningsinstantie.

Het is raadzaam om contact op te nemen met een professionele schuldhulpverleningsinstantie in jouw regio om de specifieke criteria en voorwaarden te achterhalen die gelden voor schuldhulpverlening in jouw situatie. Een schuldhulpverlener kan je voorzien van advies op maat op basis van jouw financiële situatie en de geldende regels en procedures in jouw omgeving.

Is schuldhulpverlening gratis?

Sommige schuldhulpverleningsinstanties kunnen gratis diensten aanbieden, gefinancierd door subsidies of overheidsbudgetten. Andere schuldhulpverleningsinstanties kunnen echter kosten in rekening brengen voor bepaalde diensten, zoals budgetbeheer, bemiddeling, onderhandelingen met schuldeisers of andere specifieke diensten. De kosten kunnen variëren op basis van de complexiteit van de situatie en de diensten die worden verleend.

Het is belangrijk om de kosten en vergoedingen van schuldhulpverlening vooraf te bespreken met de betreffende schuldhulpverleningsinstantie, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten die mogelijk van toepassing zijn.

Het is ook goed om te weten dat er non-profitorganisaties, liefdadigheidsinstellingen en vrijwilligersorganisaties kunnen zijn die gratis schuldhulpverlening aanbieden. Het is de moeite waard om na te gaan welke opties beschikbaar zijn in jouw regio en te informeren naar de kosten en vergoedingen bij de schuldhulpverleningsinstantie van jouw keuze.

Wat kan ik doen als de gemeente Assen mijn aanvraag afwijst?

Wat is een minnelijk schuldentraject?

Welke plichten heb ik tijdens een minnelijk schuldentraject?

Wat houdt schuldbemiddeling in?

Wat houdt Saneringskrediet in?

Neem contact met ons op

Contact