Bewindvoering Groningen

Op zoek naar bewindvoering in Groningen? Wij zijn, door onze jarenlange ervaring, gespecialiseerd in het op orde brengen en houden van geldzaken. Dit doen wij als professioneel bewindvoerder voor mensen die dit zelf niet (meer) kunnen of willen doen. Wij staan klaar om met jou in gesprek te gaan. Wij hebben geen wachttijden, je kan altijd snel bij ons terecht voor een vrijblijvend gesprek.

Bewindvoerder Groningen

Wanneer je door lichamelijke of verstandelijke problemen jouw geldzaken niet meer goed kan regelen, dan kan een bewindvoerder je hierbij helpen. Ook wanneer je last hebt van schuld dan kan een bewindvoerder uitkomst bieden. De bewindvoerder neemt dan de beslissingen over jouw geldzaken. Hier heb je dan zelf geen omkijken naar en dat vermindert stress. Deurwaarders en andere schuldeisers dienen zich bij ons te melden en komen niet meer rechtstreeks bij jou aan de deur.

Wat is bewindvoering?

Bewindvoering is een beschermende maatregel dat kan worden uitgesproken door een kantonrechter. De bewindvoerder gaat je dan helpen om jouw geldzaken weer op orde te krijgen. In geval van schulden moet de rechter het bewind voor een bepaalde duur uitspreken. Dit is sinds 1 januari 2021 verplicht, hiervoor kon het bewind bij schulden voor onbepaalde tijd worden uitgesproken. Wanneer bewind om andere reden nodig is, kan de rechter het nog steeds voor onbepaalde tijd uitspreken.

Wat doet een bewindvoerder

Een bewindvoerder neemt jouw geldzaken uit handen en zorgt ervoor dat het op orde wordt gebracht. Om te beginnen moet er een overzicht gemaakt worden van jouw geldzaken. Hiervoor hebben we informatie van je nodig over je inkomsten, vaste lasten en schulden (als je die hebt). Verder gaan we de administratie bijhouden van alle inkomsten en uitgaven. In het geval van schulden onderhouden wij het contact met de schuldeisers en deurwaarders. Ook gaan we (wanneer daar ruimte voor is) de schulden aflossen en gaan we jou begeleiden richting een schuldenregeling.

Kan ik van bewindvoerder veranderen?

Als je wilt veranderen van bewindvoerder, dan moet je dat aanvragen bij de kantonrechter. De kantonrechter beoordeelt dan of je mag veranderen van bewindvoerder. Er moet een goede reden zijn voor het veranderen en de rechter bepaalt of er een goede reden is. Als de rechter het bewindvoerder veranderen goedt vindt, dan komt er een beschikking waarin staat wie je nieuwe bewindvoerder is en vanaf wanneer.

Voordat je gaat veranderen van bewindvoerder, moeten beide bewindvoerders contact met elkaar hebben gehad en moet je ook een gesprek hebben gehad met je nieuwe bewindvoerder. Geef het daarom aan je bewindvoerder door, dat je wilt veranderen. Voor informatie en contact, klik hier.

Aanmelden voor bewindvoering?

Wil je je aanmelden voor een bewindvoerder of liever eerst meer informatie, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met een vrijblijvend gesprek. Je kunt ons bellen op het nummer 0598-636906. Je kan ook mailen naar info@debewindvoerster.nl.