Bewindvoering Coevorden

Op zoek naar een bewindvoerder in de buurt van Coevorden? Door onze jarenlange ervaring kunnen wij jouw geldzaken op een vakkundige wijze beheren. Onze bewindvoerders helpen mensen die dit zelf niet (meer) kunnen of willen doen. Wij gaan hier graag over met je in gesprek. Wij werken zonder wachttijden en bij ons word je snel geholpen.

Taken van een bewindvoerder

Een bewindvoerder moet ervoor zorgen dat jouw geldzaken goed geregeld worden en dat het ook goed geregeld blijft. Hierbij worden taken uitgevoerd zoals:

  • Het in kaart brengen van geldzaken
  • Inkomsten en uitgaven bijhouden
  • Het opstellen van een begroting
  • Vaste lasten en overige rekeningen betalen
  • Toeslagen aanvragen
  • Het uitbetalen van leefgeld

Wanneer er sprake is van schulden, dan neemt de bewindvoerder ook de volgende taken voor haar rekening:

  • Schulden aflossen (wanneer daar genoeg geld voor is)
  • Contact onderhouden met schuldeisers en deurwaarders
  • De begeleiding naar een schuldregeling (als jouw situatie stabiel genoeg is)

Wat moet je zelf doen?

Om een goede dienstverlening te kunnen bieden, hebben we informatie nodig over jouw financiële situatie. Hier willen we een goed beeld van krijgen om in kaart te brengen hoe we jou het beste kunnen helpen. Informatie die we hiervoor benodigd zijn, zijn je inkomsten, vaste lasten en schulden (indien je die hebt). Op die manier stellen we voor jou een begroting op en kunnen we jouw huidige financiële situatie in kaart brengen.

Wanneer er veranderingen in jouw leven plaatsvinden op persoonlijk of financieel vlak, dan is het van belang dit op tijd bij ons te melden. Onder veranderingen op persoonlijk vlak valt bijvoorbeeld samenwonen of de geboorte van een kind. Een verandering op financieel vlak is het veranderen van baan. Deze veranderingen brengen een nieuw financiële situatie met zich mee en zorgen voor veranderingen in je begroting. Wanneer we op tijd op de hoogte gebracht worden, kunnen we de nodigde veranderingen aanbrengen in je begroting en kunnen we problemen voorkomen.

Bewindvoering aanvragen

Wij helpen je graag bij het aanvragen van een bewindvoerder. Ook wanneer je informatie nodig hebt, kan je altijd bij ons terecht. Wij gaan vrijblijvend met je in gesprek en begeleiden je in het proces bij het aanvragen van bewind. Je kunt ons bellen op 0598-636906 of e-mailen naar info@debewindvoerster.nl, dan gaan we meteen voor je aan de slag.